Mariț Simion (1920 – 2009)

Cunoscut în mediul evanghelic ca Simionuc, a văzut lumina zilei la 16 martie 1920, în localitatea Valea Largă, jud. Mureș. După nașterea din nou  la 14 ani, aprofundează Sfintele Scripturi într-un mod asiduu, în paralel fiind îngrijitor de animale. După 10 ani de însușire meticuloasă a Bibliei, își dedică următorii 10 ani răspândirii Evangheliei pe tot cuprinsul țării.

În anul 1954, la vârsta de 34 ani se căsătorește cu Lidia, fiica cea mai mare a unei familii cu 10 copii și Domnul le dăruiește copii (dintre care 12 sunt în viață), bucurându-se totodată de 39 de nepoți și 6 strănepoți.

Locuiesc în localitatea Jucu, jud. Cluj până în anul 1985, când se stabilesc în Alba-Iulia, devenind membri ai Bisericii Penticostale nr. 1 – Salem. Continuă slujba de evanghelist pe tot parcursul vieții, răspândind Evanghelia în țară, în Europa și America, până când bătrânețele l-au împiedicat să mai  slujească.

În toată activitatea sa în „Câmpul Evangheliei” s-a putut observa o pregnantă predilecție înspre pildele și învățătura escatologică și mai ales în ce are de spus Apocalipsa pentru aceste vremuri târzii. După aproape 75 de ani de slujire,  în zorii zilei de 2 ianuarie 2009, la vârsta de aproape 89 de ani Stăpânul a hotărât în dreptul lui să-i tragă barca pe „celălalt” mal. Serviciul de înmormântare a avut loc în Alba Iulia, duminică 4 ianuarie a.c., fiind condus de pastorul Moise Lucaci și pastorul Sandu Negrușier, mesajul abordând o paralelă între Simion al Bibliei și Simion Mariț.

Reclame
Această intrare a fost publicată în biografii.

Un comentariu la “Mariț Simion (1920 – 2009)

  1. sam spune:

    Prin anii 80 dormea la noi de fiecare data cand venea in zona. Era renumit pentru memoria lui. Spunea ca citise de mai mult de 100 de ori Biblia de la cap la coada. Obisnuia sa precizeze in predici locul in pagina al versetului citat fara sa consulte textul, din memorie. M-a provocat la vremea aia sa citesc Biblia integral si am citit-o de 3 ori intr-un an, prima data in numai 2 saptamani. Amintiri din adolescenta…

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s